Bilimsel Dergileri Takip Etmenin En Kolay Yolları

Bilimsel Dergileri Takip Etmenin En Kolay Yolları
Akademik hayatınızda birden çok bilimsel dergi takip ediyorsunuz ancak bu sizin çok zamanınız alıyor. Özellikle çok fazla sayıda bilimsel derginin web sitesine girmek zorunda kalıyorsunuz. İşte bu noktada işinizi kolay bir şekilde yapabileceğiniz uygulamalardan bahsedeceğim.

Bilimsel dergileri takip etmede kullanabileceÄŸiniz uygulamalardan birisi Researcher diÄŸeri ise RSS okuma sistemidir.

Researcher ile Bilimsel Dergileri Takip Etme

Researcher Uygulaması ile ilgili bu yazı Aynur Tekkehocamızın twitter hesabındaki yazılarından derlenmiÅŸtir. Yazının aslına ulaÅŸmak için TIKLAYIN

Bilimsel dergilerin makalelerini ayrı ayrı yerlerden takip etmek yerine yayınları listemize ekleyip kelimeleri filtreleyip güncel literatürü (2 saat 1 saat 3 dk önce gibi) takip edebiliyoruz.

Researcher Uygulaması
Researcher Uygulaması

Peki nasıl kurabilirim?

ANDROID: Researcher

IOS: Researcher

Telefonunuz işletim sistemine göre yukarıdaki linklerden birini indiriniz. Daha sonrasında ise takip etmek istediklerinizi arayıp bulunuz ve FOLLOW tuşuna basmanız yeterli.

RSS ile Bilimsel Dergileri Takip Etme

RSS ile Bilimsel Dergileri Takip Etme ile ilgili bu yazı Doç. Dr. Ercenk Hamarat hocamızın twitter hesabındaki yazılarından derlenmiÅŸtir. Yazının aslına ulaÅŸmak için TIKLAYIN

RSS ile alanınızla ilgili bilimsel dergilerdeki makaleleri cep telefonu uygulamasıyla sistemli bir şekilde takip edebilirsiniz.

RSS ile Bilimsel Dergileri Takip Etme

Öncelikle telefonunuza bir RSS okuyucusu indirmeli, kurmalı ve oturum açmalısınız. Google veya diğer bazı sosyal medya hesaplarınızla doğrudan oturum açabilirsiniz. Benim favorim feedly

Android: Feedly

IOS: Feedly

RSS

Ardından istediÄŸiniz derginin sayfasından RSS urlsini almalısınız. Elsevier’in Computers&Education dergisi örnek teÅŸkil etsin diye ona bakalım.

RSS

Derginin ana sayfasına girdikten sonra View Articles kısmını tıklıyoruz.

RSS

Daha sonra RSS kısmını bulup tıklıyoruz.

RSS

İlgili kısma tıkladığınızda karşınıza RSS urlsi çıkacak. Urlyi kopyalıyoruz.

RSS

Feedly uygulamasını açıp  +’ya tıklıyoruz.

RSS

Çıkan url çubuğuna kopyalamış olduğunuz adresi yapıştırıpSources kısmında çıkan ilgili dergi sekmesine tıklayoruz.

RSS

Bundan sonra da gelen kısımdaki +’ya tıklayoruz.

RSS

İşte bu kadar. Artık dergiyi RSS okuyucunuza eklemiş oluyorsunuz. Artık güncellemeler dergi içerik yöneticileri tarafından yapılan sıklıkta ekranınıza düşecektir.

RSS

Uygulama dışında bu işlemi masaüstü veya dizüstü bilgisayarınızın web tarayıcısına eklenti ekleyerek de yapabilirsiniz. RSS size çok sayıda dergiyi kısa sürede düzenli olarak takip imkanı sağlayacaktır. Yararlı olması dileğiyle.


Akademik çalışmalarınızda fayda sağlayacak programlar, uygulamalar, siteler ve araçları bir sayfada topladım. Sayfaya gitmek için TIKLAYIN


  • Akademik paylaşımlar
  • Açık arÅŸiv siteleri
  • Ãœcretsiz kurslar
  • Burs ilanları
  • Kongre/Sempozyum ilanları
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığım Telegram kanalımı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalımı takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.

Paylaşımlar 19:00-22:30 saatleri arasında yapılmaktadır. 


Bilimsel Dergileri Takip Etmenin En Kolay Yolları
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

2 yorum

  1. RSS ile olanı çok beğendim. Her şeyin bir pratiği var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknoloji mükemmel bir şey. Özellikle eğitim alanında kullanmasını bildiğiniz taktirde 1 ayda yapacağınız bir işi 1 saatte bile bitirebiliyorsunuz. Akademik dünyada büyük kolaylıklar sağlayan araçlar eklentiler vs yüklemeye devam edeceğim.

      Sil

Ad

E-posta *

Mesaj *