YDS-YÖKDİL Kelime Ezberleme Uygulamaları, Web Siteleri

YDS-YÖKDİL Kelime Ezberleme Uygulamaları, Web Siteleri

YDS-YÖKDİL Çalışırken Kelimeyi Zorla Öğreten Uygulamalar-Websiteler listesi yaptım. Beğendiğiniz uygulamaları yorumda ekleyebilirsiniz.

1- Vocagarden YDS-YÖKDİL-IELTS-SAT için seviyenize göre kelimeleri öğrenebileceğiniz harika websitesidir. Kelimeyi videolarla, cümle tamamlamalarla zorla kafanıza sokuyor. Üstelik kelimelerin PDF halini de alabiliyorsunuz. 

http://vocagarden.com

2- Vocab Builder/YDS-YÖKDİL İngilizce Kelime Ezber Gayet başarılı bir YDS uygulamasıdır. Kelimeyi örnek cümlelerle ve görseller yardımıyla öğretiyor. Bilmediğin kelimenin üstüne tıklayınca anlamını görüyorsun. Bu uygulama da zorla öğretir kelimeleri. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ydsdil.vocabbuilder&hl=en_US&gl=US

3- Reading Power: YDS-YÖKDİL Seviyelere göre metinler bulunuyor. Okuma parçalarından önce kelime çalışmaları yaptırıyor. Metinleri okumaya başlayınca da ister kelime ister cümle çevirilerini görebiliyorsunuz. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ydsdil.reading&hl=en_US&gl=US

4- Memrise Bu uygulamanın diğerlerinden farkı bilimsel yöntemlere göre kelime öğrenmenizi takip etmesidir. Yanlış cevapladığınız kelimeleri daha fazla tekrar yaptırarak öğretiyor. 

https://memrise.com

5- Duolingo Kelime öğrenimini farklı test yöntemleri ve aşırı tekrarlarla öğretiyor. Cümle içerisinde kullanımını göstermesi pekiştiriyor. 

https://tr.duolingo.com

6- Wordup Vocabulary Seviyenize göre İngilizce kelimeleri İngilizce açıklamalar ve videolar eşliğinde öğrenebileceğiniz uygulamadır. 

http://wordupapp.co

7- Tureng Kelime Defteri İngilizce metinler ve okuma parçalarındaki bilmediğiniz kelimelerin üzerine tıklayarak anlamını görebiliyorsunuz. Listeye eklerseniz bilmediğiniz kelimelere daha sonra çalışabiliyorsunuz. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tureng.ingilizcekelimedefteri&hl=tr&gl=US

8- Vocabulary Hem sözlük hem de kelime öğrenme uygulaması. Websitesinde aradığınız kelimeyi listeye ekleyerek daha sonra çalışabiliyorsunuz. İngilizce-İngilizce çalışanlar için ideal bir uygulama. Oldukça başarılı. 

https://vocabulary.com


  • Akademik paylaşımlar
  • Açık arşiv siteleri
  • Ücretsiz kurslar
  • Burs ilanları
  • Kongre/Sempozyum ilanları
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığım Telegram kanalımı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.

YDS-YÖKDİL Kelime Ezberleme Uygulamaları, Web Siteleri
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok

Ad

E-posta *

Mesaj *