Bölgesel İncelme & Bölgesel Zayıflama Beautyderm

Bölgesel İncelme & Bölgesel Zayıflama Beautyderm 

Kilo, kadın ya da erkek ayırt etmeksizin her bireyin ortak problemidir. Bu problemin yine kadın erkek her birey için ciddi oranda sorun teşkil ettiğini söylemek mümkündür. İnsanların büyük bir kısmının kilo problemi ile karşı karşıya kaldığı düşünüldüğünde ise söz konusu sorunun ciddiyet boyutu anlaşılacaktır. Ancak sorunun ciddiyet boyutu ne olursa olsun bir önemli nokta vardır, o da şudur: zor olan kilo vermek değil, bölgesel zayıflamadır. Bölgesel zayıflamanın ilk aşaması ise bölgesel yağlara neden olan durumların belirlenmesidir. Bu bağlamda bölgesel yağlanmaya neden olan durumlar aşağıda verildiği gibidir.

Bölgesel Kiloların Nedenleri ve Bölgesel Zayıflama& Bölgesel İncelme

1.   Genetik Faktörler

Bölgesel yağlanma nedenleri arasında yer alan ve bu hususta ilk sıralarda gelen unsur, genetik faktördür. Genetik faktörlerin, bölgesel yağlanma üzerindeki etkisi, sanıldığından daha fazladır. Bu bağlamda gerçekleştirilen araştırmalar incelendiğinde ve düşünüldüğünde, her 100 kadından 65’inin “ armut “ adı verilen vücut tipine sahip olduğu görülecektir. Bu, kadınlarda fazla yağların yaygın olarak kalça etrafında ve üst bacakta depolandığı anlamına gelir. Erkeklerde ise bu durum biraz daha farklıdır. Yine yapılan araştırmalar sonucunda erkeklerdeki fazla yağ oranının elma tipinde tutulduğunu söylemek mümkündür.

2.      Hormonal Düzensizlik

Yukarıda da belirtildiği gibi, bölgesel yağlanmalara neden olan ya da bölgesel yağlanma üzerinde tetikleyici etkisi bulunan unsurların bir diğer hormonal düzensizliktir. Hormonal düzensizliklerin bölgesel yağlanmalara neden olmasını sağlayan unsur ise insülin direncidir. İnsülin düşük olan kişilerde, özellikle bel ve karın bölgesinde yağlanma ortaya çıkma ihtimali oldukça yüksektir. Çünkü düşük insülin direnci, bahsi geçen bölgelerdeki yağ tutma oranını yükseltmektedir. Bunun sonucunda bölgesel yağlanmalar ile karşı karşıya kalmak ise neredeyse kaçınılmazdır.

3.    Dolaşım Bozukluğu

Kadınların yağ dokusu dikey, erkeklerin yağ dokusu ise yatay şekildedir. Dikey yağ dokusu, yağ hücrelerinin birikmesini kolaylaştıran bir yağ dokusu şeklidir. Bunun sonucunda ise selülitlerin ve pürüzlerin ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Erkeklerde ise durum tam tersidir. Yatay yağ dokusu, yağ hücrelerini tutmaya odaklanmış bir yağ dokusu değildir. Bu sayede ise erkeklerin her zaman daha sıkı, bölgesel yağlanmaya müsait olmayan bir vücut yapısına sahip olduklarını söylemek mümkündür. Bunda, kolajen dokularının sıkı olmasının etkisi de vardır.

4.    Yaşam Şartları / İş

İş ve yaşam şartıları, bölgesel yağlanma oluşumunun üzerinde fazlasıyla etkilidir. Çünkü bölgesel yağlanmanın fiziksel hareketten ciddi boyutlarda etkilendiği bilinmektedir. Bu sebeple hareketli bir yaşam şartın sahip olan kişilerin daha sıkı, masa başı bir yaşam veya iş koşullarına sahip olanların ise daha esnek ve bölgesel yağlanma görülen vücut tipine sahip olmaları mümkündür.

Bölgesel yağlanma nedenleri yukarıda verilmiş olunanlar ile sınırlı değildir. Ancak çözümleri etki bakımından yüksek olan iki yöntem ile sınırlıdır EMSLIM ve G5 masajı!

EMSLIM

EMSLIM bakırköy,kasların yüksek miktarda kasılmasını, bu sayede de bölgesel yağlardan kurtulmayı temel alan bir uygulamadır. Bu uygulamanın seansı ortalama 30 dakika civarı tutmaktadır. Bu 30 dakikada ise kasların 20.000 mekik çekmiş kadar zorlandığını, hareket ettiğini söylemek mümkündür.

G5 Masajı

G5 masajı, üzerinde minimal iğneler bulunan bir roller tarafından gerçekleştirilen ve bu iğneler sayesinde cilde söz konusu bölgede bir sorun olduğu mesajını ileten bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde bir sorun olduğu yanılgısına kapılan cilt, onarım mekanizmalarını devreye sokarak sorunu gidermeye çalışır. Bu uygulamanın bazı etkili krem ve benzeri ürünler ile desteklenmesi mümkündür.

Bölgesel İncelme & Bölgesel Zayıflama Beautyderm
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok

Ad

E-posta *

Mesaj *