Covid-19’un Disiplinler Arası İncelenmesi Çalışmamız Nihayete Erdi

Covid-19’un Disiplinler Arası İncelenmesi’ adlı çalışmamız nihayete erdi. Alanında uzman değerli akademisyenlerce Covid-19’un etkileri incelendi ve bir rapor haline getirilerek kitaplaştırıldı. Umarım Bilime ve İnsanlığa bir katkımız olmuştur.

Kitabın Pdf formatını siteye yüklemiştim ancak Telif yönünden sıkıntı çıkabileceği için kaldırmak durumunda kaldım. Telif konusundaki sorunlar giderilmesiyle en yakın sürede siteye yükleyeceğim.

Yapmış olduğumuz çalışma Kayseri Hakimiyet Gazetesi tarafından haberleştirilerek içeriği hakkında bilgiler verildi. İşte o detaylar.  (Kayseri Hakimiyet Gazetesindeki habere ulaşmak için TIKLAYIN)

Covid-19 ve Etkileri Kitaplaştırıldı

Covid-19’un Disiplinler Arası İncelenmesi Çalışmamız Nihayete Erdi

Dünyayı etkisi altına alan Konronavirüs diğer adıyla covid-19 ve etkileri, sonuçları açısından çeşitli akademisyen tarafından incelenerek kitaplaştırıldı.

MESBAM (Medeniyet, Sosyal ve Beşerî Bilimler Araştırma Merkezi) ve Medeniyetin Burçları Derneği ortak çalışma ile ‘Covid-19 ve etkilerini’ disiplinler arası inceledi. Editörlüğünü Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Murat Cenk ve Hasan Gülpınar’ın yaptığı çalışma, daha sonra kitap haline getirildi.  Kitapta, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Mehmet Öcal, Doç. Dr. Gökhan Bolat, Dr. İskender Dölek, Dr. Selman Özdan ve Araştırma Görevlisi Hasan Kayırgan ile yapılan röportajlar bulunuyor. Ayrıca bazı ülkelerde Covid-19 ile yapılan mücadeleler anlatılıyor.

Kayseri’deki Medeniyetin Burçları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dursun, ‘İçinde bulunduğumuz ve küresel bir sağlık, siyaset, ekonomi ve sosyal sorun olarak nitelendirilen covid-19 sürecine ilişkin bakış açısı sunabilmek amacıyla bir rapor hazırladık. Kitaplaştırılan raporda; salgın, tarihsel, sosyolojik ve uluslararası ilişkiler, hukuk ve Ortadoğu açısından, alanında uzman akademisyenler tarafından incelenmiştir. Kitap MESBAM’in 5. Yayınıdır.’ dedi.

MESBAM Başkanı Hakkı Büyükbaş, covid-19’u sadece salgın olarak algılamak dar bir bakış açısı olacaktır. Zira, bu salgının pek çok fonksiyonel etkisi mevcuttur. Geçmişe baktığımızda bu salgının diğer salgınlarla önemli kırılma noktaları olan ortak yönleri olduğunu göreceğiz. Bu nedenle covid-19’u tek bir yönüyle değil, birçok yön ile disiplinler arası incelenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu açığı giderebilmek amacıyla değerli akademisyen ve araştırmacılarımızla bir rapor hazırladık. Bu raporu da kitaplaştırarak, hizmete sunduk.’ şeklinde konuştu.

Kitapta, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı bünyesinde, Türkiye’de üniversite eğitimi gören öğrenciler tarafından yapılan bazı röportajlar da yer alıyor.

İlk röportajda, Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İskender Dölek ile Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü doktora öğrencisi Muhammed Shaaban Abdulhamid’in ‘Covid-19’un ve diğer salgın hastalıkların tarihi açısından incelenmesi yer alıyor. İkinci röportajda ise Karatay Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile Türk Dili ve Edebiyatı Uzmanı Fatma Toroğlu tarafından yapılan ‘Covid-19’u Sosyolojik Açıdan İncelemesi’ başlıklı röportaj bulunuyor. Üçüncü röportaj ise, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Öcal ile Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Adeliia Kadyrshaeva tarafından yapılan, ‘Covid-19’un Uluslararası İlişkiler disiplini açısından ele alındığı görüşme yer alıyor. Dördüncü röportajda ise Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Selman ÖZDAN ve araştırma Görevlisi Hasan Kayırgan ile yine aynı üniversitenin Gazetecilik bölümünce okuyan Ahmat Tahir Ahmat tarafından yapılan görüşme yer alıyor. Röportajda, covid-19 hukuki açıdan ele alınıyor. Son röportajda ise Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan BOLAT ile yine aynı üniversitenin tarih bölümü yüksek lisans öğrencisi Nasiba Mirzayeva tarafından yapılan çalışma yer alıyor. Röportajda, Covid-19 Ortadoğu alanında inceleniyor.

Raporun son bölümünde ise dernek bünyesindeki YTB öğrencilerin kendi ülkelerindeki covd-19 ile ilgili çalışmalara yer verdikleri yazıları bulunuyor.

Kaynak: https://kayserihakimiyet2000.com/haber/covid-19-ve-etkileri-kitaplastirildi-7916.html

Covid-19’un Disiplinler Arası İncelenmesi Çalışmamız Nihayete Erdi
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

6 yorum

  1. Tebrik ederim. Başarılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mustafa hocam. Sizin kitabınızı da merakla bekliyorum.

      Sil
  2. Kitabın satışı olacak mı hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hande hocam, rapor niteliğinde hazırlandığı ve kar amacı gütmediği için belli bir sayıda basım yapıldı ve gerekli makamlara gönderildi. Pdf uzantısını en yakın sürede paylaşacağım.

      Sil

Ad

E-posta *

Mesaj *