Kaynakların Doi'lerini ve Bağlantılarını Bulma Yöntemi

Crossref
Merhaba değerli akademik dostlar, bugünkü yazımızda sizlere çok güzel bir siteden bahsedeceğim. Bu site oldukça işinize yaracaktır. 

Literatür taraması yaptınız ve elinizde bir kaynak listesi oluşturdunuz, peki bunları nasıl indireceksiniz? Bunu kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir site mevcut. Bu siteye kaynağınızı giriyorsunuz size doi'lerini ve bağlantılarını veriyor.

Haydi nasıl yapıldığını öğrenelim.

Bağlantı: Crossref

Crossref
Yukarıda vermiş olduğum bağlantıya tıklıyoruz. Daha sonra sizi fotoğrafta gördüğünüz bir ekran karşılıyor. Burada kırmızı renk ile işaretlediğim yere kaynağınızı giriyorsunuz. Daha sonra Submit butonuna basıyorsunuz.

Crossref
Submit butonuna bastıktan sonra yukarıdaki gibi bir ekran gelecek. Burada girdiğiniz kaynağın doi ve bağlantısını veriyor. Siz de bu doi ve bağlantıyı alarak çeşitli platformlar aracılığıyla indirebiliyorsunuz. Daha ne olsun :)

Mükemmel bir hizmet. 

Twitter hesabımda hiçbir maddi kaygı gözetmeksizin akademik kariyerinizde zaman kazandıracak, işlerinizde kolaylıklar sağlayacak paylaşımlarda bulunuyorum. Daha fazla kişinin yararlanması için arkadaşlarınıza bizleri önerirseniz çok makbule geçer.

Twitter: Murat Cenk

Saygılar.

Kayseri / 2020

Akademik çalışmalarınızda fayda sağlayacak programlar, uygulamalar, siteler ve araçları bir sayfada topladım. Sayfaya gitmek için TIKLAYIN

  • Akademik paylaşımlar
  • Açık arşiv siteleri
  • Ücretsiz kurslar
  • Burs ilanları
  • Kongre/Sempozyum ilanları
ve akademik çalışmalarınızda büyük kolaylıklar sağlayacak pek çok şey paylaştığım Telegram kanalımı takibe alarak haberdar olabilirsiniz.

Link: https://t.me/Cenk_Akademi

Not: Telegram Kanalını takibe alanlar birbirlerini göremez ve özelden mesaj yazamazlar. Ayrıca tüm paylaşımlar sadece yönetici tarafından yapılır.


Kaynakların Doi'lerini ve Bağlantılarını Bulma Yöntemi
Bazen kendimi sizlere anlatacağım; çoğu zaman da dil öğrenmeye dair bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi ve daha öğreneceğim birçok şeyi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok

Ad

E-posta *

Mesaj *